У новому навчальному році студенти Львівської політехніки усіх курсів бакалаврського рівня навчатимуться аудиторно у дві зміни

Навчальні заняття у 2023/24 н. р. в Національному університеті «Львівська політехніка», відповідно до наказу  № 291-10 від 7 червня 2023 року, для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти проводитимуть очно (аудиторно), а заняття для студентів другого (магістерського) рівня та аспірантів ― за змішаною формою.

Детальніше це пояснив проректор з науково-педагогічної роботи (повна вища освіта) Олег Давидчак.

― Навчальний рік 2023/24 матиме декілька викликів, яких не було раніше, тож ми започаткували розклад занять у дві зміни. Це зумовлено необхідністю забезпечити достатню кількість місць в укриттях навчальних корпусів під час повітряних тривог. Ми постаралися сформувати розклад так, щоб одночасно в корпусах було не більш, ніж 14 тисяч студентів. Тоді, як на денній формі в нас навчається понад 20 тисяч студентів, ― розповів Олег Романович.

Студенти бакалаврського рівня навчатимуться в офлайні, тобто аудиторною. Перший-другий курси бакалаврату матимуть заняття, як правило, в першу зміну, третій-четвертий курси бакалаврату, як правило ― в другу зміну.

Проте, на магістерському рівні навчання відбуватиметься у змішаному форматі, тобто лекції проходитимуть в онлайні, а практичні заняття ― в аудиторіях.

― Ми мали нагоду переконатися, що офлайн-формат значно ефективніший у навчальному процесі, адже жива комунікація і здобуття навиків командної роботи допомагають якісніше засвоювати матеріал. Такий формат навчання особливо важливий для спеціальностей, де необхідна робота в лабораторіях, ― зазначив проректор.

Для того, щоб оптимізувати навчальний процес, дещо відкоригували і тривалість пари і перерв.

― Тепер не буде великих перерв між парами. Також ліквідували п’ятихвилинну перерви між півпарами. Встановили тривалість двох поєднаних академічних годин (пари) ― 80 хвилин. Тож тепер заняття триватимуть безперервно 1 год. 20 хв. замість 1 год. 35 хв., ― пояснив Олег Романович.

Проректор наголосив, що індивідуально розглядатимуть формат проведення окремих вибіркових предметів, а також підкреслив, що університет готовий до будь-яких викликів, бо є напрацьовані різні механізми навчання.

Офіційний сайт Львівської політехніки