Міжнародний конкурс з розробки комп’ютерних ігор Global Game Jam


Здобувачів освіти вищих навчальних закладів України запрошують взяти участь у Global Game Jam Ukraine 2024.

З 20 по 28 січня 2024 року в Україні вдев'яте пройде найбільший Міжнародний конкурс з розробки комп’ютерних ігор Global Game Jam. У світі він щорічно збирає біля 40 000 учасників у понад 800 містах.

Також пропонують розглянути можливість створення локації Global Game Jam у кожному з міст. 

Розробка комп'ютерної гри - це комплексна міждисциплінарна діяльність, що залучає широкий спектр компетенцій як технічного, так і гуманітарного профілів: програмування, 3D-моделювання, 2D-графіка, анімація, створення музики, написання сценаріїв, презентація результатів роботи. У процесі розробки розвивається міжособистісна комунікація, налагоджуються професійні зв’язки, тренуються навички з проектної роботи, тайм-менеджменту та творчого пошуку. 

Розклад

20 січня, 20:00 - оголошення теми Global Game Jam 2024 на стрімі від центрального оргкомітету з США

20 - 28 січня - робота над іграми. Протягом цього часу учасники мають долучитися до однієї з українських локацій джему, сформувати команду, розробити гру та завантажити її на сервер центрального оргкомітету

29 січня - 10 лютого  - робота конкурсного журі Global Game Jam Ukraine

11 - 18 лютого - презентації ігор на Всеукраїнських стрімах та оголошення рейтингів від журі GGJUA

Участь безкоштовна. 

Розробники найкращих ігор отримають призи від компаній-спонсорів, а також будуть запрошені представити свої ігри на Міжнародній конференції з розробки ігор Games Gathering Lviv 2024 та на Міжнародній науковій конференції з гейм-джемів, хакатонів та заходів розробки ігор, ICGJ 24.

Повна інформація щодо реєстрації учасників та створення локацій Global Game Jam Ukraine представлена на сайті ggj.org.ua 

Міжнародний сайт Global Game Jam: globalgamejam.org