Студентів запрошують взяти участь у 3-му Кубку України з програмування

Харківський національнй університет радіоелектроніки запрошує студентів взяти участь  у 3-му Кубку України з програмування.

Час проведення грудень 2023-липень 2024

Мета Кубку - підвищення рівня алгоритмічної підготовки українських студентів та школярів, надання можливості виявити свою майстерність у мистецтві розробки алгоритмів та складанні програм, популяризація програмування серед молоді, формування, тренування та підготовка команд до міжнародних змагань та до сезону ICPC.

Кубок України — це командні змагання. Кубок проводиться онлайн для залучення максимальной кількості учасників та зручності учасників у цей непростий час.

Кубок складаеться з декількох етапів (не менш 10 етапів), кожен з яких є звичайним контестом на 5 годин. Кожний етап проводиться раз у два тижні по неділям. Між етапами заплановані довирішення задач, які учасники не змогли розв'язати за 5 годин. 

Змагання проводитимуться у двох дивізіонах. Учасники можуть самостійно вибрати в якому дивізіоні брати участь. Перший дивізіон для більш досвідчених учасників, професіоналів з більш складними завданнями, другий для початківців та школярів, які тільки розпочинають вивчення та реалізацію алгоритмів та структур даних. Кожна команда обирає в якому дивізіоні змагатися: у першому чи другому. При цьому кожна команда може змінити свій дивізіон протягом Кубку, для цього потрібно це повідомити організаторів.

Офіційними мовами Кубку, є англійська та українська мови. Мовами програмування є yci найбільш популярні мови С++, Pascal, Java, С#, Python, JavaScript тощо.

Оперативна поточна інформація про Кубок публікуватиметься на сайті кубку та в телеграм-каналі Кубку України з програмування.

Участь у Кубку безкоштовна.

Організаторами Кубку виступили команда української платформи EOlymp та кафедра ПІ ХНУРЕ. Головний координатор – доц. каф. ПІ Олександр Вечур.